Successen moet je vieren: 5 jaar Drone Fotograaf Nederland

img-1

Vandaag vieren wij onze officiële start op 24 september 2017. Hieraan voorafgaand zijn vele jaren ‘via via’ opdrachten op steeds hoger niveau qua vliegen, materiaal en creaties.

We prijzen onszelf gelukkig dat we kunnen doen waar ons hart ligt. Daarmee mensen blij maken met unieke dronebeelden maakt het een ongeëvenaard dankbare ervaring.

Waar het hart ligt

Plezier in het vliegen met drones en unieke dronebeelden maken zit in onze kern. Klanten trots maken met dronefoto’s en video’s is ons bestaansrecht.

We zijn van oorsprong een collectief drone specialisten. Dat willen we zo houden: samen werken en samen successen vieren!

img-2

Altijd maatwerk

De samenstelling van Drone Fotograaf Nederland is aan verandering onderhevig. We zetten dronepiloten en fotografen in welke het beste passen bij de opdrachtgever en de opdracht. De achtergrond van een team kan zeer verschillend zijn maar allemaal hebben ze de liefde voor het werken met drones.

Wat we ook gemeen hebben is de licentie om te mogen vliegen. We zijn allen gelicenseerde dronepiloten, van vliegtuigtechnicus, verzekeraar, internet strategist tot beeldbewerkingsspecialist. Naast uitmuntende vliegvaardigheid en beeldcomposities is de verscheidenheid aan invalshoeken onze grootste kracht.

Openheid voor de gemeenschap

We hebben begrip voor de veiligheid en privacy zorgen als we een drone opdracht uitvoeren. Waar mogelijk zorgen we vooraf in de buurt voor adequate informatievoorziening. Bij voorkeur beantwoordt onze piloot ter plaatse direct vragen van omwonenden maar ook achteraf zijn vragen en opmerkingen welkom via e-mail. 

Indrukwekkende momenten

Ondanks opleiding, training en vluchtvoorbereiding is het vliegen en fotograferen met drones gewoon mensenwerk. Daarnaast doet de natuur wat ie wil, het weer is veranderlijk! Tijdens de 5 jaar werken in de drone branche hebben we vele mooie, beschamende, angstige, grappige, teleurstellende en inspirerende momenten meegemaakt.

Voorbeelden

  • De opdrachtgever die spontaan om de nek van de dronepiloot vliegt als een indoor FPV-sessie in 1 keer slaagt waardoor de drone met volle vaart in een wijnrek beland: PROOST!
  • Dat moment waarop je de beelden bekijkt en ziet dat je de drone niet hebt gecalibreert en de horizon op alle beelden scheef staat: AUW!
  • Het gevoel van ontzag als uit het niets een valk duidelijk maakt dat het luchtruim echt niet van de mens is. WOW!
  • De dankbaarheid als een BOA eerst checked en vervolgens aanbiedt om als vluchtwaarnemer te fungeren. TOF!
  • De krachttermen als een drone voor altijd in de golven verdwijnt omdat een propellor afbreekt. Hadden we de propellors vooraf gechecked? HMM!
  • De euforie als je een racedrone op een zompig weiland zo hard de grond in hebt geboord dat je deze moet uitgraven en de drone het vervolgens nog gewoon doet. HA!

Het materiaal wat we gebruiken

Periodiek investeren we in nieuwe drones, video en foto camera’s, hoogtestatieven en meer. Daarnaast zorgen we doorlopend dat de firmware en software up-to-date is. De ontwikkelingen staan nooit stil en wij ook niet.

We zijn ons bewust van de risico’s tijdens het werken met cameradrones, racedrones en cinewhoops. Dat betekent ook dat we onze dronepiloten met regelmaat toetsen qua kennis en kunde.

Omdat we continue verbeteren maken we bij voorkeur geen lijstje met materialen want dan is dit artikel al snel verouderd. Onze favoriete merken zijn DJI, GoPro, Canon, Panasonic, Zhiyun-tech, Nodal Ninja en Armattan.

Drone opleiding, kennis en ervaring

De gemiddelde enthousiaste dronepiloot wil zoveel mogelijk vliegen. Daarvoor hebben we alle begrip, we nemen daarmee echter geen genoegen. We sturen op persoonlijke en professionele groei voor onze dronepiloten. Dat betekent theoretische kennis bijhouden en vooral heel veel training. De ultieme test is een fictief verhaal met vertellen met behulp van vele soorten droneshots. De locatie, dronebewegingen, begrip van licht, camera instellingen en compositie zijn daarbij leidend.

Beleving is alles

Kennis en ervaringen zijn de basis. Inleving in de klant en beleving van dronebeelden is alles.

Het is een absolute eer om het vertrouwen te krijgen van ondernemers, werknemers, (semi)overheid en particulieren om hun mooie producten, diensten en momenten vast te leggen d.m.v. dronebeelden.

We zijn diep dankbaar voor al die relaties die ons leuke, stressvolle, relaxte, moeilijke, makkelijke en soms schijnbaar onmogelijke opdrachten hebben gegeven. We hadden het sowieso niet zonder jullie kunnen doen en we waren zonder jullie nooit zover gekomen. Dank dank dank!

Dank voor de drone uitdagingen!